L’Ajuntament de Capdepera demana la dimissió de la Consellera de Sanitat per la ‘inoperància’ amb la reforma de la Unitat Bàsica de Cala Rajada

23-Julio-2018
Cala Rajada compta amb una Unitat Bàsica de Salut, situada a la Casa del Mar, inaugurada l’any 1976. L’any 1995 es va inaugurar el Centre de Salut de Capdepera i a Cala Rajada es va continuar amb la Unitat Bàsica existent. Fa uns anys, i a causa de l’augment de població del nucli turístic, l’ajuntament va decidir apostar per la construcció d’un PAC a Cala Rajada i per convertir el PAC de Capdepera en Unitat Bàsica. Amb aquest objectiu, l’any 2011, l’ajuntament va oferir a la Conselleria de Sanitat la cessió d’un solar cèntric a Cala Rajada, per a la construcció del nou PAC.

Anys més tard, el 2015, el batle i la que era regidora de Sanitat en aquell moment, Ivon Renaud, es reuniren amb la Consellera de Sanitat del Govern de les Illes Balears per continuar demanant la construcció d’un edifici nou, i, si no era possible, una ampliació de la UBS de Cala Rajada.

Al juliol del 2017, hi va haver una nova reunió amb el batle de Capdepera, la regidora de Sanitat actual, Lorena Molinillo, i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey, per parlar, ja no sobre un nou PAC sinó sobre la rehabilitació de l’edifici de la Unitat Bàsica. A l’octubre del 2017, després de mesos d’inoperància per part de la Conselleria, el ple de l’Ajuntament de Capdepera va instar a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears a fer efectiva la construcció d’un PAC a Cala Rajada als terrenys municipals oferits a tal efecte.

Des de llavors, la regidora Molinillo ha continuat amb insistència la concreció de l’inici de les obres fins a dia d’avui.