Ramis inaugura ‘Ala(*)ar’ al Centre Melis

09-Julio-2018
Es tracta d’una mostra inspirada en la Capdepera dels anys 30, en la que es pot respirar -Ala(n)ar- l’atmosfera en la que es movien la colònia d’artistes centreeuropeus que s’exiliaren al municipi entre 1930 i 1936. El documental ”El temps s’esmicola” es projecta en una de les sales.

La intervenció de Ramis es pot apreciar en tots els àmbits de la casa. A tal fi, l’artista ha emprat mobles d’antiquari que ha adquirit per a l’ocasió, alguns objectes dels exiliats i també elements de l’aixovar domèstic de la família Melis, que es mostren de forma excepcional durant el període en que l’exposició romandrà oberta. Tot el conjunt està esquitxat de dibuixos de Ramis que mostren el ric univers de sentiments i sensacions en el que es mou.

Al pati del centre hi ha una instal·lació articulada per una font/cisterna de marbre i unes bolles de maràs i marbre, blanques i negres.

Maria Antònia Ramis es troba en un interessant moment de collita artística, ja que en l’actualitat té una altre exposició a Palma, a l’espai Lluc Fluxà.

La inauguració va tenir lloc divendres horabaixa i varen participar el batle de Capdepera, Rafel Fernàndez, la regidora del Centre Melis, Lorena Molinillo, veïnats del municipi i amics i familiars de l’artista.

Ala(*)ar romandrà oberta fins el proper 29 de juliol de 19h a 21h, dilluns tancat.