Capdepera invertirà més de tres milions d’euros en millores del municipi

06-Julio-2018
Les dues inversions més importants, pel que fa a pressupost i com afectarà al municipi, són l’adequació de la caserna policial i el carril bici. La tercera inversió més important per pressupost és la reforma i ampliació de l’escoleta de Cala Rajada.

La caserna policial, ubicada actualment a Capdepera, es traslladarà al Centre Cap Vermell, a Cala Rajada. El pressupost per adequar una part de l’edifici per a tal ús serà de 302.000€. Es preveu que l’obri es comenci a executar passada la temporada d’estiu. Amb aquest canvi es volen millorar les condiciones de treball de la Policia Local i apropar-la al nucli turístic, on hi resideix el gruix de la població gabellina.

La segona inversió és el projecte de dos eixos del carril bici amb un pressupost de 1.226.983,72€. El carril bici pretén unir tots els nuclis urbans de Capdepera. Els dos primers eixos que es construiran seran: un, des de la rotonda del túnel del Vidrier fins a Canyamel, i dos, Capdepera amb Font de sa Cala.

La tercera inversió és la reforma i ampliació de l’escoleta 0-3 anys de Cala Rajada amb un pressupost de 505.000€. Es preveu construir dues aules més per a l’acollida d’infants que s’usaran segons les necessitats del servei, i una tercera sala multiusos per a realitzar les activitats que la direcció de l’escoleta consideri convenients. L’escoleta de Cala Rajada ha quedat petita per a donar resposta a la demanda que té, sobretot durant els mesos d’estiu que és quan la


majoria de la població treballa. En aquest moments l’escoleta té les sis aules completes i la ràtio màxima permesa coberta.

A banda d’aquestes inversions també se’n van aprovar d’altres de les quals es pot destacar: la rehabilitació de dos locals municipals de Capdepera per a traslladar-hi els cursos de pintura i restauració de mobles de l’Escola d’Adults, i d’un tercer per a la coral S’Alzinar i les dues agrupacions de ball de bot, tot plegat amb un pressupost de 150.000€; la rehabilitació de l’edifici de l’antic escorxador, a Capdepera, per a traslladar-hi la Biblioteca municipal (316.778€); la rehabilitació de la pista d’atletisme del poliesportiu, una demanda ciutadana la qual es podrà dur a terme gràcies a una subvenció del Consell de Mallorca (pressupost total d’obra 418.000€, inversió del consistori 256.301,49€); i l’accessibilitat del carrer Elionor Servera, el carrer principal de Cala Rajada (280.189,50€).

Dins les inversions també s’ha de contar amb la dotació de serveis de Cala Gat (3.192.708€) que no surten reflectits dins el romanent perquè estaven pressupostades dins el pressupost general del consistori.

De totes les inversions que es van aprovar ahir horabaixa al ple municipal es consideren inversions sostenibles i per tant no computen a la regla de despesa: l’accessibilitat al carrer Elionor Servera; la remodelació de la coberta del punt verd de Capdepera; la pavimentació de la zona esportiva de Canyamel; pavimentació de carrers i actuacions a voravies, i la dotació de serveis de Cala Gat.