Vicente Barón inaugurarà l’exposició ‘El Passeig del transeünt’ al passeig Marítim de Cala Rajada

02-Mayo-2018
"Vicente Barón ens proposa unes escultures verticals que funcionaran com a tòtems per reforçar la idea d'horitzó. Les escultures sorgeixen a partir de l'anàlisi de l'arquitectura i l'urbanisme contemporani. Fan èmfasi en els elements arquitectònics que possibiliten la contemplació com poden ser els balcons, escales, finestres, portes. També en elements quotidians del mobiliari com les cadires o els bancs urbans. Elements que segons la seva ubicació, escala o disposició poden funcionar com a metàfores de l'aïllament, de la incomunicació i de la gradual pèrdua del sentit de pertinença al lloc. Fan referència a l'ésser humà, però per mitjà de la seva absència. Cadires o bancs buits amb l'únic referent al seu últim usuari d'una tovallola o mocador abandonat.

Es pretén desconcertar l'espectador per mitjà de continus canvis d'escala en els elements arquitectònics per incidir en la soledat i el desarrelament. Només per mitjà del passeig continu dels transeünts a la recerca del seu lloc s'intentarà donar sentit a la pròpia existència".

Amb aquesta nova mostra artística l’Ajuntament de Capdepera segueix fomentant l’acostament de les arts escèniques als ciutadans residents i turistes, dóna una dimensió pública a l’art i aprofundeix en el concepte d’espai públic com a lloc de convivència i de participació ciutadana. Des de l’any 2012 porta endavant aquests objectius amb exposicions d’artistes de renom: Norbert Schafer (2012); Gustavo (2013); Manolo Coronado (2014); Joan Bennassar (2015); Moises Gil (2016); i Miguel Sarasate (2017).

Per completar l’exposició d’enguany s’organitzaran converses sobre art i visites guiades amb l’artista. L’exposició compta amb la col·laboració de l’Associació Hotelera de Capdepera i el Consell de Mallorca.