L’edifici de Can Rata acollirà les noves dependències de Serveis Socials de Capdepera nucli

25-Agosto-2017
L’edifici Can Rata està situat al carrer Principal, entre l’antic ajuntament i el nou. Fa una sèrie d’anys que està en desús però ha acollit durant molt de temps cursos d’adults i la ràdio municipal, entre altres serveis.

Amb la reforma es vol adaptar per a destinar-hi les dependències de Serveis Socials de Capdepera per dos motius: major espai i major privacitat.

En aquests moments el departament de Serveis Socials està dividit amb una oficina a Capdepera, situada a l’Ajuntament; i la resta d’oficines a Cala Rajada, al Centre Cap Vermell. Concretament a Capdepera, a causa del número de població, de la demanda d’usuaris del departament, així com d’alguns dels serveis que ofereix, fa que siguin moltes les persones que s’hi apropen cada dia per parlar amb l’assistenta social. L’espai del qual disposen és petit i està situat a un lloc de pas dins el consistori, el qual no dóna la privacitat adient.

Amb l’obra de reforma es farà un local únic i exclusiu per a Serveis Socials de Capdepera nucli: amb dos despatxos, una sala multifuncional, un magatzem, una recepció i un bany. A les noves dependències hi haurà un treballador social, un educador social i un administratiu.

El funcionament serà el mateix, els usuaris residents a Capdepera tendran les noves dependències, i els usuaris residents a Cala Rajada continuaran anant al Centre Cap Vermell.

Des de l’equip de govern aposten per aquesta reforma ja que el departament de Serveis Socials és una de les àrees que més es reforça cada any amb els pressuposts per poder donar la cobertura necessària a tota la població de Capdepera que la necessita.