Capdepera forma part del projecte 'Històries del català' amb tres participants

22-Septiembre-2016
Es tracta d'una campanya de sensibilització sobre els avantatges d'aprendre la llengua catalana com a eina d'integració social i cultural contada en primera persona per nouvinguts que ja han passat per aquest procés, amb trajectòries vitals i motivacionals ben diferents. De cadascun dels participants se n'han realitzat una imatge i un vídeo, que es poden visualitzar al web www.historiesdelcatala.org. S'emetrà per xarxes socials, televisions, sales de cinema o ràdio.

L'acció va ser impulsada fa uns mesos pel Consell de Formentera i des d'aquí s'ha exportat a Menorca i, finalment, a Mallorca. Ha estat coordinada pel Departament de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca.
De Capdepera hi han pres part tres nouvinguts gabellins de procedències ben diferents: na Nancy (de l'Argentina), en Sonyibou (del Senegal) i n'Oriba (del Pakistan), que expliquen cadascun les motivacions per aprendre català, amb la voluntat d'integració social com a principal raó.

A Capdepera s'espera fer-ne la presentació a principis de novembre, amb la presència i testimoni dels tres protagonistes gabellins.