3 pistons, un projecte musical i social a Capdepera

10-June-2019

L’Escola de Música de Capdepera i el CEIP S’Alzinar han posat en marxa aquest curs escolar el projecte 3 pistons, una iniciativa per democratitzar la música.

El projecte s’ha desenvolupat amb els alumnes de 3r de primària del centre educatiu de Capdepera ja que segons comenta la cap d’estudis del centre, Magdalena Siquier, és una edat en la qual l’alumnat «està preparat per a un llenguatge musical». «Fins a 3r la música és un llenguatge abstracte i el seu aprenentatge ha de ser sensorial i vivencial», afegeix.

El centre ha dedicat les hores de lliure disposició al departament de música per poder ampliar les classes i així desenvolupar el projecte. Els nins i nines, després d’unes classes de ritme i hàbits, han après a tocar la trompeta i/o el bombardí. «Molts d’aquests nins no esperaven tenir mai una trompeta a les seves mans», explica Magdalena, «ha estat una experiència enriquidora perquè la música ha arribat a tothom».

El projecte 3 pistons l’ha impartit la professora de Música de S’Alzinar, Maria Martí, i el director i especialista en vent-metall de l’Escola de Música, Víctor Ferregut. Segons explica Víctor els objectius eren la cohesió social, el treball de desenvolupament personal de cada alumne i la democratització de la pràctica artística a Capdepera.

És prest per extreure resultats però Magdalena Siquier considera que el projecte ha incidit en la concentració de l’alumnat, el comportament, el sentit a l’aprenentatge i la igualtat dins l’aula, i s’ha vist una predisposició molt gran per part de tots els alumnes que hi han format part.