ARXIU SENTIMENTAL DE JOAN GUAITA

08-Junio-2024

Avui la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer acompanyada del regidor de l'Arxiu de Capdepera, Paulí Faba i la resta de regidors del consistori junt amb Joan Guaita, Maria Massanet i Gori Rexach a la inauguració de la seva exposició a l'Arxiu Municipal de Capdepera.

Aquesta exposició sota el nom "Arxiu sentimental de Joan Guaita. 40 anys en el món de l'Art" recorr aquestes quatre dècades amb més de 300 elements que conformen l'arxiu documental professional del galerista Joan Guaita.

Aquesta donació s'ha vist enriquida per peces d'art que formen part de la col·lecció particular de Guaita. Entre elles cal remarcar la magnífica escultura de Rafael Mahdavi que restarà exposada al pati del centre durant l'estiu per després ser col·locada a un espai públic del poble. També hi ha peces del dissenyador Chus Burés, Bernadí Roig entre altres.

L'exposició que es presenta està concebuda com una mostra de documentació des d'una òptica totalment arxivística. Així les sales presenten uns panells descriptius de cada una de les sèries documentals corresponents a l'organigrama resultant de la catalogació de la donació.

Ja des dels inicis de la seva carrera, Guaita va demostrar tenir una clara consciència de la necessitat de recollir la documentació generada en la seva activitat, ja fos en forma de documentació en paper, digital o fotogràfica i, per altra banda, ha tingut la disciplina de recopilar tot el que es publiqués sobre la seva feina.

D'aquesta manera la donació realitzada permet seguir la seva trajectòria professional i contextualitzar els artistes que han treballat amb ell, i amb els reculls de premsa suma la documentació de les cròniques socials de l'època.