La presidenta del Consell de Mallorca ha traslladat als clubs esportius de Capdepera els ajuts del Consell a famílies i entitats i les inversions en l'àmbit esportiu

29-Noviembre-2022

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el batle de Capdepera, Rafel Fernández també han fet seguiment de les millores al poliesportiu municipal executades al nostre municipi mitjançant el pla RenovEsport.

La posada en marxa de nous ajuts lligats a l'escut social per fer font als efectes de la inflació i el reforç de les inversions a les instal·lacions esportives als municipis de Mallorca han centrat la trobada mantinguda avui entre la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i representants de clubs esportius de Capdepera. Es tracta d'una reunió organitzada amb l'ajuntament de Capdepera i el Consell a la qual han assistit el batle, Rafel Fernández; la directora insular d'Esports, Margalida Portells i la regidora d'esports, Margalida Rico.

"És important estar en contacte amb les entitats esportives del municipi perquè ens puguin traslladar les seves necessitats i també per constatar la magnífica feina que fan per la cohesió social i d'educar en valors als més joves a través de l'activitat esportiva, que aquí a Capdepera és molt ampla, així com la voluntat que han expressat de situar el municipi com a referent en esport, tant entre els residents com els visitants, a través del binomi turisme i esport" ha apuntat la presidenta Cladera després de la reunió.

A la trobada, la presidenta ha explicat als representants dels clubs les noves mesures d'escut social del Consell així com l'impuls a la inversió en instal·lacions esportives municipals. Hi han assistit membres dels clubs de bàsquet, judo, atletisme, judo, activitats multiesportives i de natura.

D'una banda, la presidenta ha destacat l'increment de les ajudes que reben els clubs esportius per part del Consell, que passa dels 300.000 als 700.000 euros. "Doblam les ajudes als clubs i entitats esportives per mitigar els efectes de la inflació, perquè puguin mantenir la seva activitat i ajudar-los a costejar despeses i per això cada club tendrà un ajut màxim de 3.000 € en comptes dels 1.500 € que tenia actualment" ha explicat.

D'altra banda, també ha informat del nou ajut directe de 200 € per a infant federat, destinat a les famílies per evitar que els joves deixin de fer esport per les dificultats econòmiques de les famílies per mor de la inflació, i al qual el Consell ha destinat 2,5 milions d'euros.

Aquestes ajudes complementes les que també posa en marxa el Govern, a fi d'arribar a més famílies i més entitats.

A més d'aquestes ajudes incloses en l'escut social, la presidenta ha destacat l'impuls del Consell per a millorar, crear o adaptar els equipaments esportius municipals, que en el cas de Capdepera, ha permès instal·lar un nou paviment al poliesportiu "Es Figueral", el canvi dels finestrals de la piscina municipal i la construcció d'un nou parc de cal·listènia. Les tres intervencions han estat finançades pel Consell mitjançant el pla insular RenovEsport, amb una inversió de més de 200.000 €. A més, amb la nova línia per a espais d'activitat a l'aire lliure, Capdepera tendrà un nou parc multiesportiu i un altre d'skateboard, també finançats per la institució insular.

Reunió amb entitats turístiques i de gent gran

Durant la jornada, Cladera i el batle també han mantingut una trobada amb representants de l'associació hotelera de Cala Rajada, amb qui han analitzat la temporada turística al municipi i previsions per a la propera, així com accions per desestacionalitzar i diversificar l'oferta cap a segments com l'esportiu i l'oportunitat dels fons de recuperació Next Generation en el desenvolupament d'un model de turisme més sostenible.

A la trobada també hi ha assistit representants de les associacions de gent gran de Capdepera i Cala Rajada, a qui la presidenta ha aprofitat per lliurar la nova Guia de recursos socioculturals de Mallorca, que es va presentar ahir i recull el catàleg d'activitats culturals, esportives i de suport psicosocial per a un envelliment actiu.