Cala Rajada ha acollit la prova UCI C1, penúltima puntuable de la Copa Espanya XCO i la 5a seu de la Continental Super Cup Massi 2022

30-Mayo-2022

A la categoria femenina, la mallorquina Lucía Gómez (MMR Factory Racing), arribava després de fer bons resultats, però Natalia Fischer i Núria Bosch (BH Templo Cafes); o la líder de la Copa d'Espanya, Estibaliz Sagardoy (ConorWRC Saltoki).

Després d'una sortida en què les favorites ja van obrir un primer lloc amb la resta de participants, Gómez va veure l'oportunitat i va augmentar el ritme.

La mallorquina va agafar uns segons de marge. Per darrere, Estibaliz i Fischer intentaven reduir les diferències, sense èxit. Amb el pas de les voltes, la fatiga va passar factura i la distància entre corredores va anar creixent.

Gómez va arribar a meta celebrant la victòria, parant el crono a 1:18:18. Estibaliz va acabar en segona posició i Fischer en tercera.

La cursa final. Les elits, sub23 i júnior es preparaven per a una dura prova de BTT. Sortida fulgurant i atacs constants de tots els ciclistes.

A la primera volta, es van escapar Campos, Roudil i Barber. Tots tres van rodar junts durant el primer gir, però el menorquí va caure de la baralla. A partir d'allà, Campos va intentar obrir un forat definitiu, però el francès Roudil no desistia i acabava recuperant el temps perdut.

Es va arribar a l'última volta amb la incertesa de saber qui s'enduria el triomf final. Camps atac a les pujades, però tots dos es jugarien la victòria a l'esprint. Allà, el murcià va saber manejar els temps i va aconseguir el primer lloc, per davant de Roudil. Per darrere, el campió bolivià, Alejandro Gómez, va guanyar l'esprint per la tercera posició.

Després de la cita, Gómez puja fins a la primera posició de la Continental Super Cup Massi, mentre que la masculina la continua mantenint Cullell.

Pel que fa a la Copa d'Espanya, Roudil i Sagardoy mantenen el lideratge, després de les segones posicions.