Gustavo presenta ‘Aprovechando los clavos’ a Can Patilla

10-June-2019

Gustavo va inaugurar dissabte al matí l’exposició més trista a causa de la mort, el mateix dia, de la seva esposa. Ell no va poder assistir a la inauguració de la qual se’n va encarregat el propietari de bar Can Patilla, Xiscu Vives «Llisa». L’exposició porta per títol «Aprovechando los clavos», i és literal ja que els quadres s’han penjat als claus que hi ha a les parets del bar.


La relació de Gustavo i aquest bar ve d’enrere ja que era el lloc on ell i la seva dona berenaven quan es van mudar a viure a Capdepera, devers l’any 1985, i des de llavors ha continuat com un dels bars predilectes del pintor.


Durant aquest estiu els clients del bar podran veure una mostra de quinze obres gràfiques de Gustavo, una gènere artístic que el pintor ha desenvolupat intensament, sobretot durant els seus primer anys a Alemanya. Es veuran algunes noves, fetes fa unes setmanes; algunes més grans i de més petites; també dos cartells d’exposicions internacionals que va fer als anys 90, i un quadre a l’oli, entre altres coses. Aquesta exposició complementa les dues que té en aquests moments a Cala Rajada, una al passeig Marítim i l’altra al Centre Cap Vermell, i amb les quals Gustavo ha volgut celebrar el seu 80 aniversari.


Les paraules de Gustavo dissabte al matí, llegides pel tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Capdepera i amic del pintor, fan referència a la pèrdua personal de Regine Peñalver:


Podemos llorar porque se ha ido, o podemos sonreir porque ha vivido.
Podemos cerrar los ojos y rezar para que vuelva, o podemos abrirlos y ver todo lo que ha dejado.

Nuestro corazón puede estar vacío porque no la podemos ver, o puede estar lleno del amor que compartimos.