‘Ses Maries’ al Centre Melis Cursach

06-August-2018
Com ja es tradicional a l’agost, el mes de les festes patronals del municipi, el programa expositiu S’Estiu de Can Melis es reserva per artistes locals i aquest any s’ha dedicat a un col·lectiu de dones que recuperen i innoven en una activitat exercida per les dones durant el segle XIX i fins els anys 70 del s.XX.

L’execució de l’obra de pauma estava en mans de les dones i els tractes amb el majoristes, els anomenats traginers, també. Això va crear un perfil de dona gabellina il·lustrada, al manco al que feia a comptes, resolutiva i un xic mes independent que les d’altres contrades. És a aquesta dona a qui va dedicada la mostra.

Fa dotze anys que es va formar el grup de Ses Maries el qual està integrat per Maria Vives “Llisa”, Maria Guiscafré “de sa Torre”, Maria Brotat “de son Gregori”, que son les que donen nom al grup, i també hi son Margalida Mayol “de sa Teulera”, Maria Vives “Busca” i Joana Colom.

Ses Maries empren la base tècnica i el material de l’obra de pauma per realitzar tota una sèrie de nou dissenys que semblen que tenen com únic fi la imaginació de les artesanes que ho executen. Així, a la mostra es pot veure un ample ventall de dissenys: plats, beasses, rams de flors, carteres de mà, maletins, estris per guarnir una taula i mobiliari, entre altres.

L’exposició romandrà oberta durant tot el mes d’agost fins el proper dia 29.