La primera jornada de formació parla sobre esport a diferents edats i bona alimentació

17-April-2018
Sonia Antich va explicar la diferència entre activitat física, exercici i esport i dels beneficis per la salud, com millora del sistema cardiovascular, millora de la son, beneficis mentals, millora de problemes osteomusculars... També va mostrar la piràmide de l’activitat física i va comentar que avui en dia 1 de cada 4 persones és sedentària i que el 80% dels adolescents també ho són.

La següent ponència va ser a càrrec d’Antònia Fornaris i va explicar els tipus d’esport beneficiosos per a segons quines malalties. Per exemple, va parlar de l’artrosi i dels beneficis de l’esport aquàtic; referent a l’osteoporosi va parlar del ciclisme o el ball i també la natació; l’artritis va comentar els exercicis aeròbics i també el ioga o el tai chi. I per acabar va explicar que durant la menopausa s’han de combinar activitats aeròbiques i anaeròbiques.

La darrera ponència va ser d’Antònia Mª Sancho i na parlar d’alimentació ecològica en front d’alimentació convencional, donant els beneficis i perjudicis d’ambdues. També va comentar el consum de làctics en edat adulta explicant els inconvenients que comporten per la salud i les diferents begudes vegetals alternatives a la llet tradicional.

A l’acte d’ahir hi va ser present el batle de Capdepera, Rafel Fernández, així com el regidor d’Esports, Pere Terrassa, i la regidora de Sanitat, Lorena Molinillo; a més del president del Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB), Antoni Real.