Trenta alumnes reben l’ajut universitari en la seva vuitena edició

08-January-2020

Enguany són 30 els estudiants gabellins que han aconseguit l’ajut universitari que atorguen, des de fa vuit anys consecutius, l’Ajuntament de Capdepera i diverses empreses privades del municipi. En la vuitena edició, s’han repartit 28 ajuts a estudiants de Grau i 2 ajuts a estudiants de Màster.

Avui capvespre els premiats han pujat dalt de l’escenari del teatre per recollir el xec de 1.200 euros amb el qual es premia l’excel·lència dels estudiants i la inversió que fan les famílies en educació.

Enguany, han participat deu empreses gabellines, cadascuna aporta 3.600€ en total i ajuda a tres alumnes, el que suposa 1.200€ per estudiant. Les empreses són: Aguas Capdepera S.A., Associació Hotelera de Capdepera, Grup STeH, Electro Hidraúlica Llevant S.A., Predi Son Jaumell (Viva Hotels i Prinsotel), Playas de Capdepera S.L., Morey Esteva, S.L., Angels Bolero, S.L., Rebalim, S.L. i Torre de Canyamel.

Cal remarcar la diversitat d’estudis i d’Universitats a les quals es matriculen els alumnes gabellins que sol·liciten els ajuts, així, hi ha representació a dotze Universitats públiques d’Espanya i a 27 graus diferents, sent la UIB la Universitat més demandada amb 18 alumnes i Educació Primària i Història els estudis més sol·licitats amb 7 i 4 estudiants respectivament.

Amb aquests ajuts econòmics als estudiants Capdepera aposta fermament per la formació reglada dels joves del municipi amb diverses finalitats: reduir l’abandonament escolar a un poble turístic on és fàcil aconseguir treball; ajudar a les famílies que aposten per l’educació dels seus fills; premiar el bon rendiment acadèmic; i crear professionals que aportin un valor afegit al teixit empresarial gabellí.

 

A l’acte d’avui hi ha estat present el rector de la Universitat de la Illes Balears, Llorenç Huguet; el degà de la Facultat de Turisme, Bartomeu Deià; el Director General de Política Universitària i Recerca, Pep Lluís Pons; el batle de Capdepera, Rafel Fernández; el regidor d’Educació, Agustí Nebot; la resta de regidors de l’Ajuntament de Capdepera, i els representants de les empreses participants, a més de l’alumnat premiat i els seus familiars.

 

Altres dades

S’han presentat 38 sol·licituds de Grau i 2 de Màster i han quedat excloses deu sol·licituds de grau perquè només es reparteixen 30 ajuts (27 de grau i 3 de màster). Dels 28 estudiants de Grau admesos 15 inicien els estudis i la resta són ja estudiants universitaris.

 

Enguany es poden destacar dos factors: l’augment d’estudiants de doble grau, de 1 de l’any passat a 7 aquest curs i l’augmenta d’estudiants que agafen Graus de la branca de Turisme.

 

Els Graus i Màsters d’enguany són els següents: Turisme, Educació Primària, Dret, Administració i Direcció d’Empreses, Història, Arquitectura Naval i Enginyeria Marítima, Filologia Hispànica, Enginyeria Informàtica, Criminologia, Enginyeria Electrònica i Telecomunicacions, Logística i Negocis Marítims, Direcció Hotelera, Gestió Aeronàutica, Ciències Polítiques i Gestió Pública, Microbiologia, Farmàcia, Podologia, Cinematografia, Enginyeria Industrial i desenvolupament del producte, Economia, Obert en Enginyeria, i pel que fa als Màsters, Història contemporània i Auditoria i Comptabilitat.