Sonia Mirás i Ramón Álvarez guanyen la Copa d'Espanya de Marxa Nòrdica 2019, celebrada a Cala Rajada

13-October-2019

Sense grans sorpreses es va configurar el pòdium de la Copa d'Espanya de Marxa Nòrdica, celebrat el dissabte 12 a Cala Rajada, en el qual es van alçar amb el número u els marxadors Sonia Mirás (Ultra Trail Huelva) i Ramón Álvarez (FEMECV), els quals, encara a falta d'una prova per finalitzar la Copa d'Espanya, es proclamen matemàticament Campions de la Copa 2019.

El segon lloc el van ocupar Arantxa Pinedo (Hazten) i Jon Medrano (Ultreia), i el tercer, Miren Vermell (Landederra) i Alberto Arenals (Club Basc de Càmping). Al voltant de 90 atletes van prendre part en la prova, que va transcórrer sobre un terreny molt tècnic de 16 km entre Cala Rajada i Cala Agulla, en el qual es va combinar la sorra, la terra i l'asfalt, amb múltiples desnivells sostinguts.

En l'àmbit de la federació balear FBME, va destacar l'actuació de Sara Joan Willits (Sa Milana), que està actualment en el cinquè lloc del rànquing nacional de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), i que va arribar en primer lloc, al costat de Marc Rigo (Llevant); el segon lloc va ser ocupat per Cati Ferriol (Myotragus) i Rodrigo Harriero (CA Son Servera); i el tercer, per Àngels Alzina (Myotragus) i Pep Francisco Pérez (Myotragus).

La prova de Cala Rajada va estar organitzada pel Comitè Balear de Marxa Nòrdica de la FBME i el Club Myotragus, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Capdepera i el patrocini de l'Associació Hotelera de Capedepera.

Creixent competitivitat i tecnificació.

La tecnificació d'aquesta modalitat esportiva a les Illes està en augment, i ja es compta amb una primera promoció oficial d'Entrenadors de Marxa Nòrdica, així com amb 7 nous àrbitres, que realitzaran les seves pràctiques durant la prova de demà.

La Marxa Nòrdica o Nordic Walking és una competició que es troba entre les disciplines reconegudes per la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada (FBME) i sempre sota la supervisió d'un equip d'àrbitres homologats. El 23 de maig de 2014, la Conselleria d'Esports del Govern dels Illes Balears el va reconèixer com a nova disciplina esportiva en l'àmbit de la comunitat autònoma, sent la primera en tot el territori espanyol.

El Comitè Balear de Marxa Nòrdica, integrat en la FEBME, ha impulsat la participació de la Selecció Balear al circuit de competició de la FEDME, i un dels seus principals objectius és fomentar la visibilitat d'aquest esport i la participació d'atletes en la seva faceta competitiva.