La Mostra de la Llampuga de Capdepera arriba a la XVIII edició

08-October-2019

 

Una nova edició de la Mostra de la Llampuga i del Cap de Setmana del Peix fresc arranca divendres i tendrà lloc durant el cap de setmana 11, 12 i 13 d’octubre. Aquest matí ha tengut lloc la presentació al moll de Cala Rajada en la qual els organitzadors i col·laboradors han expressat la seva satisfacció i il·lusió per arribar a la divuitena edició de la fira gastronòmica.

 

Com els darrers anys, divendres a partir de les 20h hi haurà la Nit de Tapes al moll en la qual hi participen 16 establiments de la zona. A les 21h hi haurà l’XI Concurs de Tapes. Per amenitzar l’ambient hi haurà la música de Chevy’s Band i Tani Màs.

 

Dissabte a partir de les 20h es servirà la paella elaborada al moll per a 1500 persones i en acabar de sopar començarà la Verbena marinera amb Dj Juan Campos i Valnou. Els tiquets de la paella tendran un cost de 5€ i es vendran al moll fins a esgotar existències.

 

Diumenge a les 12h s’inaugurarà la XVIII Mostra de la Llampuga. L’horari és de 12h a 16h i de 18h a 22h. L’entrada és gratuïta i els tiquets tendran un cost de 2€. Com aquests anys hi ha 20 estands de llampuga i un de postres. Per a final de festa es farà un castell de focs artificials.

 

La regidora de Fires i Festes, Carmen Corraliza, ha explicat: «Des de l’Ajuntament no poden estar més contents perquè la fira ha arribat als 18 anys i cada cop són més les persones que venen a visitar-la. A més, la Nit de tapes i la paella de dissabte ha facilitat que el cap de setmana duri més i vengui més gent. És una fira ben consolidada».

 

El president de l’Associació Hotelera Cales de Capdepera, Joan Ferrer, ha comentat que és un orgull seguir participant a la Mostra de la Llampuga. «18 anys vol dir que és una fira arrelada i seguim apostant per mostrar alternatives, en aquest cas la cuina i les receptes dels nostres hotels amb la llampuga, un peix tan estimat i apreciat per nosaltres i la nostra gastronomia».

 

El Patró Major de la Confraria de Pescadors, Pep Uceda, ha explicat que la captura d’enguany és bona, que es preparen 2.200kg de llampuga per diumenge i que els exemplars són d’una mida mitjana.

 

El president de l’Associació de Bars Nocturns, Toni Pastor, ha dit: « Nosaltres aportam un granet d’arena més a la festa que és la combinació de molts d’esforços».

 

Per finalitzar, el batle de Capdepera, Rafel Fernández ha aprofitat per convidar a la gent a participar del Cap de Setmana del Peix fresc i de la Mostra de la Llampuga.