Capdepera presenta tot el seu patrimoni arqueològic-cultural a la ITB de Berlin

09-Marzo-2018
Enguany, s’han decidit per apostar pel patrimoni arqueologic-cultural que hi ha dispers pel municipi i que es pot visitar, ja que alguns són de propietat privada, i que afegeix un component més al binomi medi ambient - esport: la història.

Capdepera compta amb gran patrimoni etnològic com són pous, sínies i forns de calç; també amb patrimoni arqueològic com el poblat talaiòtic El Claper dels Gegants, en aquests moments en procés de conservació; una arquitectura defensiva important que contempla quatre atalaies costaneres, una torre de defensa interior a Canyamel, i el recinte fortificat del Castell. Com a poble pesquer, vol atorgar valor al patrimoni marítim, el far inaugurat l’any 1861 i situat a 76 metres sobre el nivell de la mar; un conjunt de cinc escars a la platja d’Es Carregador; i el port de Cala Rajada el qual té flota tradicional, ormejos, flota pesquera, i dos vivers de llagosta.

De tot el patrimoni que Capdepera vol destacar es pot anomenar el pou del camí de na Gambusina, que data del 1595 i es va restaurar fa uns anys; o el pou de Ses Matetes que data del 1539. Pel que fa a les sínies hi ha la sínia de catúfols ubicada a una propietat privada a Font de sa Cala; els forns de calç situats a la ruta de senderisme de cala Mesquida; la torre de defensa interior a Canyamel, visitable tot l’any; o el conegut Castell de Capdepera.

Amb aquest fulletó patrimonial Capdepera continua apostant per la diversificació i desestacionalització turística. Fins ara s’han centrat en el col·lectiu esportiu i ara volen donar un impuls a un col·lectiu que cerca alguna cosa més sobre la història del municipi i el seu patrimoni.