L’Ajuntament de Capdepera presenta la redacció del Pla d’autoprotecció d’incendis de Costa de Canyamel

13-Junio-2017
Avui al matí ha tengut lloc una xerrada informativa duta a terme per la Xarxa Forestal del Govern de les Illes Balears i l’empresa encarregada de la redacció del pla, Meteogrid. En primer lloc s’ha parlat del risc d’incendi forestal a Mallorca i especialment a Costa de Canyamel, així com de les mesures de prevenció que han de complir els propietaris d’habitatges que estan fronterers amb el bosc o en zona d’interfície urbano-forestal, i que estan obligats per llei i per la seva pròpia seguretat.

En segon lloc s’ha parlat de les característiques concretes que fan de Costa de Canyamel una urbanització amb un elevat risc d’incendi forestal: la topografia del terreny, la distribució de les cases i carrers, la densitat de vegetació i una sola sortida de la urbanització. L’especialista en prevenció d’incendis en interfícies urbano-forestals, David Caballero, de Meteogrid, ha parlat de la importància de conèixer el terreny on viu una persona i saber com pot actuar un foc en la zona residencial, per així poder prevenir-lo. Concretament a Costa de Canyamel ha explicat que es poden fer dues actuacions per prevenir el foc: disminuir la possibilitat d’ignició i augmentar la fortalesa de les cases.

Des de l’Ajuntament es preveu que en tres o quatre mesos es pugui tenir el Pla d’autoprotecció redactat, en el qual, a més d’actuacions concretes als habitatges també es parlarà d’hidrants i dels vials, entre altres factors.

La xerrada ha tengut lloc al Centre Cap Vermell i s’ha convidat als propietaris de cases i solars de Costa de Canyamel, i en la qual també hi ha estat present el regidor de Medi Ambient, Víctor Martínez.

Cal recordar que l’Ajuntament de Capdepera ha començat a treballar a Costa de Canyamel per reduir la possibilitat d’incendi forestal mitjançant l’ús de ramat en la neteja de vegetació de solars municipals.