El poblat talaiòtic el Claper dels Gegants treu a la llum part de les estructures després de la neteja vegetal

02-Marzo-2017
L’eliminació de les plantes i herbes que havien crescut durant anys de manera incontrolada ha permès deixar a la vista gran part de les estructures primitives i ara és pot començar a identificar els diferents recintes i habitacions que hi ha a l’interior de la murada. Són clarament diferenciables una mitja dotzena d’habitacions ubicades murades a dins i diverses habitacions construïdes als afores de la murada que delimita el poblat. Les estructures es troben en un estat de conservació acceptable tenint en compte que mai s’hi ha fet una actuació important de manteniment o excavació.

La neteja permet als arqueòlegs encarregats de la investigació científica del jaciment i de la seva gestió definir millor les dimensions reals, en un primer moment es calculava que el jaciment ocupava 5000m2, i identificar espais i usos dins el poblat. En aquesta primera intervenció s’han netejat aproximadament 2000m2 i es preveu que en fases posteriors es netegi tota l’extensió.

Aquestes setmanes es comencen a veure els primers turistes que passegen per la zona i s’aturen a veure les tasques de manteniment. Cal recordar que hi ha una ruta senderista que passa al costat del poblat talaiòtic.

Des de la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Capdepera volen conservar Es Claper des Gegants com un símbol cultural més del poble de Capdepera i al mateix temps que sigui un reclam turístic per als visitants de l’illa. Es preveu que el consistori presenti el Pla Integral del poblat talaiòtic en breu, igual que es va fer amb el Castell de Capdepera.